Esti pasionat de sport? Atunci cu siguranta stii care este importanta acestuia in viata ta. Alergatul este cel mai eficient antrenament deoarece iti antreaza toate grupele de muschi si te mentine sanatos. Dar ce alegem? O banda de alergat pentru acasa sau jogging-ul in aer liber?
Cuprins
Principalele beneficii ale alergatului sunt:
- Scade riscul osteoporozei
- Creste densitatea osoasa
- Imbunatateste functionarea sistemului cardiovascular
- Tonifiaza musculatura picioarelor
- Intareste musculatura picioarelor
- Sprijina arderea grasimilor
- Intareste imunitatea
- Creste buna dispozitie
- Reduce stresul
- Ajuta la functionarea sistemului digestiv
Alergat pe banda sau in aer liber?
Sportul inseamna in primul rand sanatate fizica si psihica, de aceea este recomandat sa te antrenezi in fiecare zi 30 de minute. Studiile realizate de-a lungul timpului au demonstrat ca persoanele care practica jogging traiesc cu circa trei ani mai mult fata de cele care duc o viata sedentara. Pe langa faptul ca alergatul ajuta la pierderea in greutate acesta joaca un rol important in dezvoltarea creierului, imbunatatirea concentrarii, cresterea densitatii oaselor, reglarea glicemiei, reducerea tensiunii arteriale, scade riscul de aparitie a diabetului, a cancerului de plamani sau sani.
Ai probleme cu somnul? Atunci trebuie sa stii ca alergatul te poate ajuta sa combati insomnia. Este atat de benefic in foarte multe probleme incat nu iti poti da seama cu adevarat de calitatea sa decat daca te antrenezi constant. Trebuie sa ai in vedere toate aceste detalii si vei vedea cum viata ta se va imbunatati. Modul in care te antrenezi si in care iti selectezi antrenamentele este foarte important, trebuie sa stii care sunt antrenamentele care ti se potrivesc si care iti vor oferi cele mai bune rezultate. Antrenamentele te pot ajuta sa te axezi mai mult pe zonele cu probleme si sa aduci o reala imbunatatire , trebuie sa stii exact ce iti doresti sa obtii si sa nu te abati sub nicio forma de la planurile tale. Rezultatele vor aparea intr-o perioada cat mai scurta de timp.
Este recomandat sa alergi 5-10 minute zilnic pentru a putea combate aparitia bolilor de inima. Daca vrei sa iti pastrezi atat aspectul fizic cat si sanatatea in cea mai buna forma atunci nu trebuie sa ignori importanta sportului in viata ta. Antreaza-te constant si intens si vei vedea ca vei avea parte de cele mai bune rezultate.
Alergatul in aer liber este cel mai des influentat de conditiile meteorologice. Daca afara ploua sau ninge nu vei mai putea alerga. Drept urmare antrenamentele tale vor avea de suferit.
Totodata atunci cand alergi in aer liber este recomandat sa investesti cat mai mult in articolele tale sportive. O pereche de adidasi adecvati te vor salva de la foarte multe accidente. Este foarte important ca imbracamintea sa fie una calitativa pentru ca transpiratia sa poata fi absorbita , pielea ta trebuie sa respire pentru a nu dezvolta diferite boli.
Alergatul in aer liber este de cele mai multe ori dificil. In timpul alergatului gleznele si genunchii sunt solicitati iar pe termen lung pot aparea deformari sau fracturi. Daca te suprasoliciti inca de la inceput vei vedea ca intregul tau sistem cardiovascular va avea de suferit. Daca vei iesi la alergat in sezonul cald trebuie sa stii ca alergatul in aer liber pe o vreme calduroasa iti scade sistemul imunitar si iti afecteaza pielea care poate deveni uscata si deshidratata. Totodata riscul de accidentare este destul de mare.
Alergatul pe banda este cea mai confortabila forma de alergat. In sala de forta sau acasa temperatura este constanta si nu esti deranjat de ganganii sau de umiditate.
Bineinteles sa daca vei alege sa te antrenezi in sala de forta atunci riscul de accidentare este unul minim.
Banda de alergat – Beneficii
Printre cele mai mari beneficii aduse de o banda de alergat pot enumera:
- Intarirea inimii, mentinerea pulsului la un anumit nivel si asigura accesarea depozitelor de grasime iar asta conduce la arderea caloriilor, scaderea tensiunii arteriale sau imbunatatirea transportului de oxigen.
- Dezvolta performanta fizica, facand tot mai multe exercitii vei vedea o reala imbunatatire la nivelul de rezistenta si de dezvoltare musculara.
- Antrenamentul poate fi efectuat si pe stomacul gol, este cel mai eficient antrenament deoarece corpul nu are depozit de carbohidrati iar asta conduce la arderea grasimii.
- Arde foarte multa grasime , vei vedea schimbarile pe care le doresti inca de la primele exercitii desfasurate.
De cele mai multe ori alergatul pe banda este mult mai usor decat alergatul in aer liber deoarece suprafetele sunt plate si netede, in sala sau acasa nu adie vantul iar asta poate fi un factor important deoarece vantul poate deveni un factor de rezistenta si nu in ultimul rand pe banda de alergat nu ai nevoie de echilibru.
Daca esti o persoana mai practica iti poti achizitiona o banda de alergat pentru acasa. Acesta varianta este una destul de buna pentru persoanele care au loc liber in locuinta dar si pentru cele care isi doresc sa se antreneze cat mai mult. In plus o banda de alergat confera intimidate si siguranta, in locuinta ta nu te va deranja nimeni .
Ai optat pentru antrenamentele in sala de forta? Foarte bine, atunci trebuie sa profiti de fiecare clipa din plin. Daca vei alege sa iti faci incalzirea pe banda de alergat atunci afla ca in timp ce te antrenezi poti sa te uiti la serialul preferat sau sa citesti o revista. Poti combina oricand utilul cu placutul si vei vedea si cum toate rezultatele pe care le doresti vor prinde contur si se vor realiza mult mai usor.
Focusarea si perseverenta reprezinta cheia pentru o viata sanatoasa si pentru un fizic de invidiat. Si asta nu este tot, afla ca intr-o ora de alergat poti pierde foarte multe calorii , 600-800 de calorii se pierd in functie de viteza si de inclinarea benzii.
Cu siguranta toate aceste informatii te-au convins sa te apuci de antrenamente si sa intelegi care este rolul sportului in viata ta. Organizeaza-te si fa asa fel incat sa poti avea parte de tot ce iti doresti. Sportul o sa te faca mai fericita si mai increzatoare in fortele proprii.
Lasă un răspuns